



Agenda Second NMI3 General Assembly in Spain, May 10th-12th, 2010

Venue: Casa Convalescència, Barcelona

Casa de Convalescència: http://www.uabcampus.com/cast/index_vert2.html

JRA Meetings are held on Monday and Tuesday - closed JRA meetings can be held in parallel

Monday, May 10th, 2010

Au	la l	Ma	an	a
Λu	ıa	IVIC	u	a

		J
13h30-14h30	Light lunch (buffet)	
14h30	Detectors	Karl Zeitelhack
16h30-17h00	Afternoon break	
17h00	Polarized Neutrons	Alexander Joffe

Meeting room (20p)

Time for closed JRA sessions			
Neutron Optics closed session?			
Detectors JRA closed session			

19h00	SAC meeting & Dinner with coordinators	SAC members & Coordinator
-------	--	---------------------------

Tuesday, May 11th, 2010

Aula magna

Muons	Steve Cottrell	
Morning break		
Sample Environment	Zoe Bowden	
Lunch break		
Neutron Optics	Frédéric Ott	
Afternoon break		
Deuteration (followed	Trevor Forsyth	
by closed session)		
	Morning break Sample Environment Lunch break Neutron Optics Afternoon break Deuteration (followed	

Meeting room (40p)

Polarized neutrons closed session?			
Muons closed session?			
Meeting of User office coordinators			
Sample environment closed session?			

16h00 – 18h30	Board meeting	Board members only + one SAC speaker	Meeting room (20 pers.)

Restaurant "El Mirador" (Palau de Musica Catalana)

19h	Welcome address organizer	Javier Campo, José Luis García-Munoz
19h30	Welcome & NMI3 in the future	Helmut Schober
20h00	Cocktail	
20h30	Conference Dinner	







Wednesday, May 12th, 2010

<mark>Aula Magna</mark>

8h45 – 9h00	Welcome address EC	Christian Kurrer
	Introduction / Chairwoman	Françoise Leclercq-Hugeux
9h00 - 9h15	Magnetic and superconducting properties of	Hemke Maeter
+ 5 min discussion	iron pnictides with perovskite oxide layers	(TU Dresden)
9h20 - 9h35 + 5 min discussion	Dynamics of intrinsically unfolded proteins	Martin Weik (IBS, Grenoble)
9h40 – 9h55	On the way to roots: The journey of water	Andrea Carminati (Leipzig
+ 5 min discussion	across the soil-plant system	University)
10h00 – 10h15	Observation of the Goos-Hänchen Shift with	Ad van Well (TU Delft)
+ 5 min discussion	Neutrons	
10h20 – 10h35	Investigation of Cultural Heritage relevant	Roberto Triolo (University
+ 5 min discussion	samples by neutron tomography	of Palermo)
10h45-11h10	Morning break	
11h10 – 11h25	Interaction of 1-Alkanols with lipid bilayers from	Maria Klacsova (Comenius
+ 5 min discussion	monounsaturated phosphatidycholines	University Bratislava)
11h30	Organisational issues	Miriam Förster
11h45	Dissemination / Schools / Foresight studies	Ana Claver/ Philip King /
		Herma Büttner
12h00	Education Corner / e-learning tools	Linda Udby
12h15	Monte Carlo and data analysis networking	Robert McGreevy/
		Kim Lefman
12h30	Closing session	Helmut & SAC member
13h00-14h00	Lunch break	
Departure 14h00	Site visit of ALBA (for those having reserved)	

	Monday 10th 14h00 – 19h00	Tuesday 11 th		Wednesday 12th 9h00 – 13h00
A I.a. B. 4 a		9h00 – 13h00 – 18h30		11100 101100
Aula Magna	JRA public	JRA public		GA NMI3
Aula (40 personas)	ENSA closed session	ENSA	JRA closed	
	15h-18h	9h30-12h30		
Aula (20 personas)	JRA closed	JRA closed	Board	
			meeting	
(round table configuration)				
Terraza	Coffee break	Coffee break		Coffee break
Comedor	lunch	lunch		lunch
Restaurant	Reservation for 6 persons (SAC)	19h welcome speech, cocktail & dinner		
Site visit				14h30 Visit of ALBA

